Звільнення українців з ОРДЛО зірвалося – Геращенко

Читать на русском
Звільнення 5 українців з ОРДЛО зірвалося, але 2 березня Україна чекає на повернення додому двох громадян, утримуваних у тюрмах Росії.

Звільнення 5 українців з ОРДЛО зірвалося, але 2 березня Україна чекає на повернення додому двох громадян, утримуваних у тюрмах Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«На жаль, поки що немає зрушень і просувань в питанні звільнення заручників в ОРДЛО, їх нам не віддають. Процес штучно блокується. У нас зірвалося звільнення 5 хлопців з ОРДЛО, хоч начебто все мало відбутися», - написала вона.

«У п'ятницю ми чекаємо добрих новин щодо двох українців, незаконно утримуваних у російських в'язницях», - додала Геращенко.

За її словами, 28 лютого в Мінську відбулося засідання гуманітарної групи, де «відбулася непроста дискусія щодо продовження звільнення заручників».

Як відомо, на переговорах в Мінську домовилися про «абсолютне перемир'я з 5 березня. Також в у Станиці Луганській може статися розведення сил і засобів.

Раніше стало відомо, яку компенсацію отримають звільнені з ОРДЛО українці. Також в рамках анонсованого президентом України Петром Порошенко звільнення заручників з РФ повернуться українські прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: