Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Соболєв запевнив, що військові та організатори "Руху визволення" зберуть намети після ухвалення рішення про антикорупційний суд в Україні

8 лютого 2018 року народний депутат України Єгор Соболєв запевнив, що військові та організатори "Руху визволення" зберуть намети після ухвалення рішення про антикорупційний суд в Україні .(Відео 08: 12).
Архів
Сказано 8 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Nudithipztk?t=8m12s
  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10208544930580402
  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10208571606367280?pnref=story
  • https://www.unian.ua/politics/10029539-znesennya-nametiv-pid-radoyu-yak-proyshov-rozgin-mihomaydanu-foto-video.html

Результат

Народні депутати в четвер, 1 березня, підтримали в першому читанні проект закону, який передбачає створення в Україні антикорупційного суду, внесеного президентом Петром Порошенко.

Народний депутат України Єгор Соболєв зазначив: "Тепер в законі треба виписати, що Антикорупційний суд займається виключно справами про топ-корупцію, а при підборі суддів наші міжнародні партнери мають право вето. Після цього можна голосувати закон в цілому, творячи для країни спосіб цивілізовано ліквідувати топ-корупцію. За підтримки громадських активістів, за допомогою вуличного тиску та завдяки позиції Заходу є шанси зробити це впродовж місяця. Після цього ми згортаємо намети на вулиці Грушевського".

Тобто, нардеп зазначив що як тільки ухвалять законопроект про антикорупційний суд, активісти зберуть намети на вулиці Грушевського.

3 березня 2018 року поліція очистила наметове містечко під Верховною Радою. Почалося все з повідомлень про сутички - біля наметового містечка відбулися зіткнення між поліцією і протестуючими. В ході зіткнень протестувальники підпалили шини та чинили опір. В результаті постраждали обидві сторони - 6 протестувальників і четверо поліцейських.

"Впродовж 137 днів нашої акції тиску відбулися позитивні голосування за усі три рішення. Законопроект про скасування депутатської недоторканості спрямовано до Конституційного суду згідно вимог Конституції. Новий виборчий кодекс та законопроект про творення Антикорупційного суду ухвалені за основу. Після останнього голосування наступних ми прибрали частину наметів з Маріїнського парку та оголосили, що заберемо їх і з вулиці Грушевського - як тільки ключовий антикорупційний закон буде проголосовано в цілому згідно рекомендацій Венеціанської комісії. Думаю, атака, як сталася через добу, була спровоковано у тому числі страхом, що все вийде і суспільство відчує свою спроможність знову вести державу вперед" - повідомив Єгор Соболєв.

Соболєв відмітив, що забере намети з вулиці Грушевського - як тільки ключовий антикорупційний закон буде проголосовано в цілому згідно рекомендацій Венеціанської комісії, але силове знесення наметів відбулося заздалегіть ухвалення зазначеного законопроекту і цілому.