Луценко хоче забрати в СБУ одне з повноважень

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко запропонував провести реформу митниці для того, щоб відібрати у СБУ можливість тиску на бізнес на митниці.

Генпрокурор Юрій Луценко запропонував провести реформу митниці для того, щоб відібрати у СБУ можливість тиску на бізнес на митниці.

Про це Луценко заявив в інтерв'ю LB.ua, пише «Слово і Діло».

«...Митниця, де втрачається не менше третини, а дехто каже, що і половина вхідних платежів. Так, працювати стало набагато простіше. Але все одно залишається величезна корупція кланів. Більш того - державна корупція. Кажу прямим текстом. Служба безпеки України має законне право порушувати справи, які не підлягають процесуальному контролю Генпрокуратури. А тим більше перевірці внутрішніх дій контррозвідкою, і така можливість, з моєї точки зору, використовується для масового тиску на бізнес на митницях при розмитненні», - сказав генпрокурор.

За його словами, це стосується всього, окрім спиртового ринку. У минулому році в цій сфері, переконує голова ГПУ, «були зупинені будь-які наїзди».

«На даний момент по одній тільки справі про можливу контрабанду ялинкових іграшок за 2014 рік у день митниця отримує до 100 доручень огляду, огляду будь-яких товарів. Я не знав масштабів цієї проблеми. Але в останні місяці почав вивчати ситуацію після перемоги, скажімо, на спиртовому ринку», - розповів Луценко.

Раніше Луценко повідомив про плани прихильників Саакашвілі захопити ВР.

Також генпрокурор заявив про скорочення співробітників ГПУ і підвищення зарплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: