Зустріч Меркель, Макрона і Путіна: про що говоритимуть лідери країн

Читать на русском
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон мають намір провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Канцлер Німеччини і президент Франції, які закликали Москву сприяти встановленню режиму припинення вогню в Східній Гуті мають намір провести переговори з керівництвом РФ.

Про це пише DW.com, передає Слово і Діло.

Як повідомляється, переговори з Путіним плануються вже 25 лютого. Предмет переговорів -практичне здійснення резолюції Радбезу ООН про припинення вогню в Сирії, яку блокує Москва.

«Зокрема, Макрон і Меркель збираються обговорити з Путіним політичні плани щодо тривалого миру в Сирії. Режим припинення вогню став необхідним першим кроком до того», - йдеться в повідомленні.

Раніше Швеція і Кувейт внесли до Радбезу ООН резолюцію, яка пропонує ввести в Сирії 30-денний режим припинення вогню. Постпред Росії в Радбезі ООН висловився проти проекту резолюції про перемир'я в Сирії, тому голосування по документу було відкладено.

За повідомленнями сирійських правозахисників, сили Асада і РФ протягом п'яти днів бомбили райони східної Гути, контрольовані повстанцями.

На той момент повідомлялося, що в результаті загинуло понад 400 осіб, з них близько 100 діти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: