Замість АТО – операція Об'єднаних сил: на посаду командувача є кандидати

Читать на русском
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко прокоментував зміну формату АТО на операцію Об'єднаних сил.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, який раніше анонсував зміну формату антитерористичної операції на Донбасі на операцію Об'єднаних сил повідомив, що вже є кандидати на посаду командувача.

Про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Президент України визначив ряд організаційних завдань, які необхідно вирішити Генштабу, Міноборони України, для того, щоб перейти до формату іншої операції, як я вже сказав, створення Об'єднаного оперативного штабу і призначення командувача Об'єднаних сил, який буде здійснювати управління тими силами і засобами, які братимуть участь в цій операції», - заявив Муженко.

Він підкреслив, що робота ведеться і вже є відповідні кандидатури.

«Вони вимагають певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть представлені президенту України для затвердження», - додав Муженко.

При цьому, начальник Генштабу уточнив, що призначати на посаду командувача Об'єднаних сил буде президент відповідним указом.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це дійсно буде людина, яка має досвід участі в цій операції (АТО - ред.), бойовий досвід і досить навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання і таку функцію», - повідомив Муженко.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що очікує пропозицій щодо зміни формату антитерористичної операції на Донбасі і кандидатур командувача об'єднаних сил.

За даними порталу, чотири роки тому Петро Порошенко пообіцяв, що антитерористична операція триватиме кілька годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: