Порошенко хоче змінити формат АТО

Читать на русском
Президент Петро Порошенко розраховує в найкоротші терміни отримати пропозиції про зміну формату операції на Донбасі і кандидатуру командувача об'єднаних сил.

Президент Петро Порошенко очікує пропозицій про зміну формату антитерористичної операції на Донбасі і кандидатуру командувача об'єднаних сил.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив сьогодні, 20 лютого, під час засідання військового кабінету, повідомляє телеканал 112 Україна.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Цей закон фіксує наше право на самооборону відповідно до 51 статті Статуту ООН. Упевнений, що провідна роль для відсічі агресії лягає на плечі ЗСУ. Тому Степану Тимофійовичу і Віктору Миколайовичу у мене буде доручення, - я в найкоротші терміни чекаю відповідних пропозицій щодо зміни формату на виконання цього закону. Прошу підготувати мені кандидатуру командувача об'єднаних сил, представити пропозицію щодо положення про об'єднання в оперативний штаб», - відзначив він.

Порошенко доручив керівникам силових відомств підготувати відповідні нормативні акти.

«Термін - до 1 квітня потрібно буде завершити відповідні підготовчі процедури», - підкреслив глава держави.

Злочинці не заховаються навіть у Росії - ПорошенкоЗлочини проти Майдану не мають терміну давності, а злочинці не заховаються навіть у Росії. Президент вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Згідно з документом, Росія визнається державою-агресором, на яку покладається відповідальність за окупацію українських територій. При цьому під час окупації вона використовувала свої регулярні з'єднання та підрозділи Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: