Теракт в Ємені: загинули і постраждали десятки людей

Читать на русском
У суботу, 24 лютого, в місті Адем (Ємен) прогриміли два потужні вибухи, в результаті яких загинули та постраждали десятки людей.

У суботу, 24 лютого, в місті Адем (Ємен) прогриміли два потужні вибухи, в результаті яких загинули та постраждали десятки людей.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

У яких терактах за останні три роки постраждали українціУ результаті теракту в Кабулі загинули 7 українців. Слово і Діло згадує, під час яких іще атак постраждали або загинули наші співвітчизники.

На даний момент точна кількість жертв невідома. Тільки в один з госпіталів міста привезли тіла 5 загиблих, більшість з яких військовослужбовці, і декількох поранених. Серед поранених є й цивільні особи.

Місцеві жителі розповіли про два великі вибухи. Відзначається, що головною метою нападу був табір антитерористичних сил, розташований в південно-західній частині міста. Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напад.

Цей напад став першим подібного роду після того, як близько місяця тому сепаратисти захопили урядовий квартал в Адені.

Нагадаємо, що конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року, країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран та адміністрацією президента Абд-Раббі Мансура Хаді, яка базується в місті Адені і яку підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією, і терористичним угрупованням «Аль Каїда на Аравійському півострові». Протистояння між повстанцями і арабською коаліцією загострилося після того, як 4 грудня під час боїв з хуситами в Сані загинув колишній президент Ємену Алі Абдалла Салех.

Раніше в МЗС назвали небезпечніші для українців країни.

Нагадаємо також, що літаки коаліції завдали авіаудар по ринку в Ємені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: