Диверсанти на замовлення «ДНР» готували теракт у Маріуполі

Читать на русском
У Маріуполі двоє громадян на замовлення спецслужб терористичної організації ДНР планували здійснити теракт.

У Маріуполі двоє громадян на замовлення «спецслужб» терористичної організації «ДНР» планували здійснити теракт.

Як інформує «Слово і Діло», зловмисники взяті під варту, де вони очікують рішення суду, передає прес-служба прокуратури Донецької області.

У яких терактах за останні три роки постраждали українціУ результаті теракту в Кабулі загинули 7 українців. Слово і Діло згадує, під час яких іще атак постраждали або загинули наші співвітчизники.

«Під час досудового розслідування встановлено, що двоє жителів міста Покровська Донецької області віком 26 і 34 роки отримали від представників так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» завдання по підготовку теракту в Маріуполі. За це їм обіцяли заплатити 5 тисяч доларів», – ідеться в повідомленні прокуратури.

Відзначається, що обвинувачені приїхали до Маріуполя, де на зйомних квартирах готувалися до скоєння теракту.

«Зокрема, за вказівками представника так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» власноруч виготовили радіокерований саморобний вибуховий пристрій на основі двох протипіхотних мін уламкової спрямованої дії МОН-50 із зарядом вибухової речовини по 700 грамів у кожній, із дальністю польоту забійних осколків до 80 метрів, і кожна з яких має 485 уламкових елементів», – додали в прокуратурі.

Головною метою диверсантів було залякування людей і дестабілізація ситуації в Маріуполі та загалом у зоні проведення АТО.

Нагадаємо, в болівійському місті Оруро в ніч на середу, 14 лютого, стався вибух. Його класифікували як теракт.

Раніше в Туреччині заявили, що вибух у будівлі податкової інспекції в Анкарі, який стався ввечері 1 лютого в результаті спрацювання вибухового пристрою, є терактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: