В Афганістані сталися чотири теракти: загинуло понад 30 осіб

Читать на русском
В Афганістані 24 січня сталося чотири теракти, в результаті яких загинули не менше 31 людини.

В Афганістані 24 січня сталося чотири теракти, в результаті яких загинули не менше 31 людини.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на DW.

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

У столиці Афганістану Кабулі смертник здійснив атаку поблизу штаб-квартири НАТО. Терористичне угрупування Ісламська держава, яка взяла на себе відповідальність за теракт, заявила, що метою атаки був офіс афганської спецслужби. У результаті цієї атаки загинули три людини.

Крім того, вночі бойовики терористичного угруповання Талібан атакували блокпост афганської армії в провінції Фарах. У результаті атаки, за офіційними даними, загинули 18 афганських військових. У той же час представник місцевої влади Хаир Мухаммад Нурзай повідомив, що загиблих 25. Нурзай додав, що таліби викрали зброю, що зберігалася на блокпосту. В результаті атаки загинули також двоє нападників.

Талібан також взяв на себе відповідальність за дві атаки. Подвійний теракт стався в провінції Гільменд. Один з автомобілів, начинених вибухівкою, підірвали на парковці афганської спецслужби. Загинула одна людина, ще 16 отримали поранення. Ще один вибух бомби, закладеної в автомобіль поблизу військової бази в Гильменді, забрав життя не менше двох військових.

Раніше повідомлялося, що в Афганістані бойовики ІДІЛ стратили своїх же побратимів.

Також були названі найнебезпечніші країни для туристів в 2018 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: