Держдеп назвав кількість ядерних бомб у США і РФ

Читать на русском
США і Росія виконують свої зобов'язання за Договором про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

США і Росія виконують свої зобов'язання за Договором про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Йдеться в довідці про скорочення ядерних арсеналів, опублікованій американським Держдепом 22 лютого, пише «Слово і Діло».

У новій ядерній доктрині США не виключають удар з боку РФМіноборони США підготувало нову ядерну доктрину США, в якій зазначено, що будь-яке застосування ядерної зброї неприйнятно.

Вашингтон опублікував статистику про кількість боєголовок на 5 лютого. Відповідно до неї, США мають в своєму розпорядженні 652 оперативно розгорнуті носії ядерних озброєнь - міжконтинентальні балістичні ракети, важкі бомбардувальники, балістичні ракети на підводних човнах - і 1350 боєзарядів на них.

У Росії є 527 носіїв і 1444 боєголовки.

ДСНВ був підписаний в квітні 2010 року. Згідно з документом, до лютого 2018 року біля Росії і США має залишатися не більш ніж 1550 боєголовок і 700 МБР, ТБ і БРПЛ.

Раніше в НАТО повідомили, що Альянс залишиться ядерним, так як це необхідно для збереження балансу сил в світі, де існує загроза з боку Москви, Пекіна і Пхеньяна.

А Трамп розповів, скільки готовий вкласти в ядерну модернізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: