Трамп розповів, скільки готовий вкласти в ядерну модернізацію

Читать на русском
У проекті бюджету США на 2019 фінансовий рік зазначається, що запитується про 24 млрд доларів для Пентагону на модернізацію і підтримку ядерної тріади.

Президент США Дональд Трамп запросив 24 млрд доларів на модернізацію ядерної тріади.

Про це йдеться в проекті бюджету на 2019 фінансовий рік, представленому американською адміністрацією в понеділок, 12 лютого, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на РІА Новости.

Влада Китаю відреагувала на ядерну доктрину СШАКерівництво країни невдоволено ядерною доктриною США і висловило протест у зв'язку з заявами США щодо наявності «китайської ядерної загрози».

У документі наголошується, що запитується про 24 млрд доларів для міністерства оборони для модернізації і підтримки ядерної тріади.

2019 фінансовий рік розпочнеться в жовтні 2018 року. Йдеться про пропозицію адміністрації Трампа, яка буде розглянута конгресом. Проекти бюджету часто зазнають змін після розгляду їх конгресменами.

На початку лютого Вашингтон оприлюднив нову ядерну доктрину. Документ виділяє в числі ключових ядерних загроз Росію, Китай, Іран і КНДР.

Зусилля США будуть спрямовані на розробку ядерних боєзарядів малої потужності. Крім того, у доктрині говориться, що США продовжать витрачати кошти на модернізацію ядерних сил і розвиток елементів ядерної тріади - міжконтинентальні ракети, стратегічні підводні човни і бомбардувальники.

Нагадаємо, Міноборони США підготувало нову ядерну доктрину США, в якій зазначено, що будь-яке застосування ядерної зброї неприйнятно.

Як відомо, раніше в Пентагоні внесли Росію в список країн-загроз для світу і безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: