Грип в Україні. В Ужгороді продовжили карантин

Читать на русском
У навчальних закладах Ужгорода в зв'язку з загостренням епідеміологічної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ на тиждень продовжили карантин.

У навчальних закладах Ужгорода в зв'язку з загостренням епідеміологічної ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ на тиждень продовжили карантин.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі Ужгородської міської ради.

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

«За інформацією Ужгородського міськрайонного філії державної установи« Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 22 лютого 2018 року епідемічна ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді загострилася, вперше в епідсезоні 2017-2018 років виявлені лабораторно підтверджені випадки грипу А, що свідчить про циркуляцію вірусів грипу серед ужгородців. У порівнянні з минулим тижнем зафіксовано зростання на 15,8% рівня захворюваності на ГРВІ та грип, серед захворілих - 61,4% діти до 17 років, з них - 40,6% діти шкільного віку, на 52% зріс показник госпіталізації. Разом з тим, показник захворюваності в Ужгороді нижче на 7,7% епідемічного порогу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, показник захворюваності на грип та ГВРІ в Україні становить 746,6 особи на 100 тисяч населення. Це на 31% перевищує епідемічний поріг.

Також стало відомо, що від грипу в Україні померли двоє дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: