У Києві зростає рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Читать на русском
У столиці спостерігається погіршення епідемічної ситуації серед школярів із захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.

У столиці спостерігається погіршення епідемічної ситуації серед школярів із захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.

Про це 1 лютого повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує укомплектувати 30 медичних бригадСказано 6 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

За відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ керівники навчальних закладів мають право ухвалити рішення про повне або поклассове призупинення навчального процесу. Таке рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

«Зараз у місті захворюваність на грип та ГРВІ перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. Однак за четвертий тиждень 2018 року зареєстроване зростання захворюваності на 11,4%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча зараз в основному хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25%», – пояснив Поворозник.

За його словами, щоб уникнути поширення інфекції, ухвалили рішення про призупинення занять в одній зі шкіл, де рівень захворюваності перевищив 20%. Ще в 14 відбулося часткове покласове закриття. Дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

«Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається в Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом'янському районах», – зазначив Поворозник.

Він окремо нагадав про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів.

«Важливо посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування установи осіб з ознаками інфекційного захворювання. Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей. Такі рекомендації стосуються як навчальних закладів, так і підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, де працюють люди», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося, що через грип закривають школи в багатьох містах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: