Позиції України посилилися: стало відомо, як закон про реінтеграцію вплине на миротворчу місію

Читать на русском
Закон про реінтеграцію Донбасу посилив позиції України, зробивши більш можливим прийнятний для нашої держави варіант участі миротворців в конфлікті.

Закон про реінтеграцію Донбасу посилив позиції України, зробивши більш можливим прийнятний для нашої держави варіант участі миротворців в конфлікті.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат «Самопомочі», член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Тарас Пастух.

Миротворці на Донбасі: чи можна подолати право вето РФ в ООН і що для цього потрібноМіністр закордонних справ України повідомив, що остання розмова з Лавровим про введення миротворців була складною. Про перспективи появи місії ООН цього року та про те, як обійти право вето РФ, розповіли експерти.

«Ми визнали Росію агресором, відповідно перемістили конфлікт з лінії розмежування на лінію кордону з Росією. Весь світ зрозумів, що на рівні закону Україна нарешті визнала наявність окупантів на власній території, чого не було раніше. Відповідно, відтепер ми маємо нові обставини, нову реальність та можливості вимагати, щоб миротворці увійшли саме на окуповану територію – до лінії кордону з Росією», - зазначив Пастух.

Народний депутат нагадав, що для України ключовим є формат миротворчої місії – або вона стане на лінії розмежування та скує ЗСУ», або все ж таки зайде на окуповану територію, аби с часом дати можливість нам відновити контроль над кордоном.

«Якщо ж мандат буде на лінії розмежування, тоді ми можемо вважати, цю територію втраченою. Бо в такому випадку буде реалізований мінський сценарій: під контролем окупанта пройдуть вибори, самопроголошені органи будуть узаконені та отримають величезні повноваження», - пояснив Пастух.

Як вже повідомляло «Слово і Діло», 24 січня, спеціальний представник Держдепу США Курт Волкер провів зустріч із секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: