Литва внесла до «чорного списку» 49 росіян

Читать на русском
«Чорний» список росіян, яким заборонений в'їзд в країну по «закону Магнітського», затвердив міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас.

«Чорний» список росіян, яким заборонений в'їзд в країну по «закону Магнітського», затвердив міністр внутрішніх справ Литви Еймутіс Місюнас.

Про це пише Baltic News Service, передає «Слово і Діло».

«Міністр підписав розпорядження, яке забороняє в'їзд 49 особам в Литву», - зазначила прес-секретар міністерства Кароліс Вайткявічюс.

Нагадаємо, закон, названий ім'ям загиблого російського юриста Сергія Магнітського, вперше був прийнятий в США в 2012 році. Він регулював персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права в Росії.

В першу чергу він був спрямований проти осіб, причетних до смерті Магнітського, який помер в 2009 році після 11 місяців попереднього ув'язнення. За твердженням адвокатів, смерть Магнітського стала наслідком відмови адміністрації СІЗО надати підслідному необхідну медичну допомогу.

У Литві аналог «закону Магнітського» був прийнятий в листопаді 2017 року. Список із 49 росіян, які отримали в Литві статус персони нон грата, був складений до прийняття закону, про що повідомила прес-секретар МЗС Раса Джакілайтене.

Раніше Литва закликала Росію змінити позицію щодо України.

Також стало відомо, скільки Литва виділила Україні гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: