Депутати Київради перейменували Московський міст

Читать на русском
Київська міська рада перейменувала столичний Московський міст на Північний. Також розглядалися варіанти міст Георгія Фукса, Троєщинський міст і міст Степана Бандери.

Депутати Київської міської ради на своєму сьогоднішньому засіданні, 22 лютого, перейменували столичний Московський міст на Північний.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

За перейменування проголосували 82 депутати міської ради з необхідних мінімально 61. Загалом до складу міськради входять 120 депутатів.

«Перейменувати Московський міст у місті Києві на Північний міст. Мета ухвалення рішення – повернення Московському мосту проектної назви – Північний», – ішлося в проекті рішення.

Зазначимо, назва Північний є для зазначеного мосту проектною. Він був відкритий у 1976 році й з'єднав правобережні райони Києва з масивами Райдужний, Воскресенка та Троєщина.

У 2015 році КМДА проводила громадське обговорення про перейменування мосту. Його планували назвати ім'ям Георгія Фукса – головного інженера проекту. До цього його вже планували офіційно назвати Північним. Крім того, серед варіантів нової назви були Троєщинський і міст імені Степана Бандери. Тоді рішення про перейменування не було підтримане профільною комісією міськради.

Декомунізація в Україні майже завершена: що обіцяли політикиДекомунізація в Україні фактично завершена, заявив В'ятрович. Що обіцяли політики на тему позбавлення комуністичних символів – у матеріалі Слова і Діла.

Як відомо, в Київраді пропонували перейменувати Московський міст іще торік.

Нагадаємо, 8 лютого депутати Київської міської ради проголосували за перейменування столичної станції метро «Петрівка» на «Почайну».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: