Порошенко на допиті: «зелених чоловічків» бачив особисто

Читать на русском
Під час допиту в Оболонському райсуді Києва президент Петро Порошенко розповів про поїздку до Криму 27 лютого 2014 року.

Президент Петро Порошенко під час допиту в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича розповів про свою поїздку до Криму 27 лютого 2014 року для врегулювання ситуації на півострові.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Порошенка допитують у справі Януковича в режимі відеоконференції: реакція соцмережДопит Петра Порошенко проходить у режимі відеоконференції. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соцмережах.

Як зазначається, Порошенко надає свідчення в режимі відеоконференції з Адміністрації президента.

«Я був особисто знайомий з обвинуваченим Януковичем, у мене були різні відносини з Януковичем», – сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання сторони обвинувачення про те, якою була мета цієї поїздки на територію Криму в лютому 2014 року й свідком яких подій він став, Порошенко розповів: «27 лютого 2014 року я прийшов до кабінету голови Верховної Ради, в. о. президента Олександра Турчинова з пропозицією негайно вилетіти до Криму й особисто провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму для того, щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму, переконати депутатів і переконатися самому в процесах і подіях, які того дня відбувалися в Сімферополі й Криму».

Президент також повідомив, що після переговорів із Турчиновим він попросив видати йому доручення відрядити народного депутата Порошенка до Криму й уповноважити його від імені Верховної Ради проводити консультації та переговори щодо стабілізації та врегулювання політичної ситуації в Автономній Республіці Крим.

«Отримавши це доручення в письмовій формі, я відразу ж поїхав до Сімферополя й отримав інформацію про те, що Сімферополь уже заблокований», – додав Порошенко.

Порошенко стверджує, що захоплення адміністративних будівель у Криму в лютому 2014 року й інші незаконні дії здійснювали регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації, і трактує ці дії як «агресію й незаконну анексію суверенної території України».

«Я особисто бачив військових у зеленій формі – це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації: як зі складу Чорноморського флоту РФ, так і перекинуті з 20 лютого 2014 року через відповідні аеропорти й порти України без надання дозволу на це українською державою», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва дозволив допитати в статусі свідка Петра Порошенка в режимі відеоконференції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: