До Ради надійшло подання на зняття недоторканності з нардепа

Читать на русском

До Верховної Ради в понеділок, 19 лютого, надійшло подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від Опозиційного блоку Євгена Бакуліна.

До Верховної Ради в понеділок, 19 лютого, надійшло подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна.

Згідно з процедурою, голова ВР Андрій Парубій направив подання на Бакуліна до регламентного комітету, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію спікера парламенту на своїй сторінці в Fаcebook.

Три роки парламенту: складено список найменш публічних депутатів РадиЗа три роки роботи ВР VIII скликання серед депутатів виокремилася група людей, які нічого не обіцяють і майже не з’являються в публічній площині.

«Моя позиція незмінна – ніхто з народних депутатів України не має права ховатися за недоторканністю. Якщо народний депутат не винен у скоєнні інкримінованих йому злочинів, нехай доводить свою правоту, як і решта громадян, у суді», – написав Парубій.

Нагадаємо, 16 лютого генпрокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Бакуліна.

За словами генпрокурора, подання стосуватиметься притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, в тому числі за статтями «Створення організованого злочинного угруповання» та «Розкрадання державних коштів».

Раніше Луценко вже анонсував такі подання щодо Бакуліна.

Бакулін очолював «Нафтогаз України» з березня 2010 року до березня 2014 року. В березні 2014 року Бакуліна затримали за підозрою в розкраданні коштів у особливо великих розмірах у справі про бурові установки. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: