Москва висловила Києву рішучий протест через погроми

Читать на русском
Тимчасовий повірений у справах України в Москві Руслан Німчинський був викликаний в МЗС Росії, де йому заявили про протест після нападів на російські установи в Києві.

Тимчасовий повірений у справах України в Москві Руслан Німчинський був викликаний в МЗС Росії, де йому виразили протест після нападів на російські установи в Києві.

Про це в понеділок, 19 лютого, повідомили в прес-службі російського зовнішньополітичного відомства, передає «Слово і Діло».

Як нардепи обіцяли протистояти роботі російських банків в УкраїніСлово і Діло згадувало, як народні депутати обіцяли боротися з роботою російських банків в Україні.

«19 лютого в МЗС Росії був викликаний Тимчасовий повірений у справах України в Москві Р.М.Німчинський, якому було заявлено про рішучий протест у зв'язку з триваючими безчинствами українських націоналістів-русофобів, які влаштували з подачі київської влади 17 і 18 лютого 2018 р. провокаційні напади на Російський центр науки і культури (РЦНК) і представництво Росспівробітництва, а також офіси російських банків в Києві», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що посольством Росії в Києві направлені ноти протесту в МЗС України. Російська сторона вимагає встановити та притягнути до відповідальності всіх винних у хуліганських нападах.

Відзначимо, що в Адміністрації президента України вважають неприйнятним пошкодження приміщень офісу «Росспівробітництва» в центрі Києва під час акції «Смерть Росії».

«Я як дипломат хочу відзначити, що акти вандалізму, які відбувалися на території України, - неприйнятні. Ми повинні вести себе гідно, ми демократична, цивілізована держава, і не повинні дзеркально робити те, що робить держава-окупант на території України або те, що робить Росія щодо українського на російських територіях», - сказав заступник голови АПУ Костянтин Єлісєєв.

Він підкреслив, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі.

«Україна позиціонує себе як цивілізована держава, де поважають права людей, а також права людей на мирні акції. А це, що відбувається, - це не є зовсім мирним. Сподіваюся, що будуть зроблені висновки нашими правоохоронними органами, і ті, хто, спровокували або були безпосередніми учасниками повинні понести відповідне покарання», - додав представник Адміністрації президента.

Нагадаємо також, раніше в Україну не пустили російського байкера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: