На Донбасі затримали українку, яка входила до складу «Оплоту»

Читать на русском
У суботу, 18 лютого, українські прикордонники затримали в зоні АТО на Донбасі жінку, яка входила до складу терористичного угрупування Оплот.

У суботу, 18 лютого, українські прикордонники затримали в зоні АТО на Донбасі жінку, яка входила до складу терористичного угрупування Оплот.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, пише «Слово і Діло».

Затримана - громадянка України 1989 року народження.

«Під час перевірки оперативниками Донецько-Луганського управління ДПСУ було встановлено, що в діях громадянки вбачаються ознаки складу правопорушення УКУ за ч. 1 ст. 260 (створення непередбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності)», - йдеться в повідомленні.

Оперативники з'ясували, що жінка входила до складу непередбачених законом України воєнізованих формувань так званої «ДНР».

«У серпні 2014 року українка вступила в підрозділ Оплот, де повинна була нібито отримати посаду помічника кухаря, проте в подальшому, за порадою чоловіка, відмовилася проходити службу в НВФ», - доповіли в відомстві.

Жінку передали співробітникам Національної поліції і встановлюють, ким насправді вона була, перебуваючи в складі бандформувань.

Раніше на Донбасі правоохоронці затримали злочинців, які захопили заручника.

А прикордонники запобігли незаконному переміщенню медпрепаратів в ДНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: