На Донбасі правоохоронці затримали злочинців, які захопили заручника

Читать на русском
Операція тривала кілька хвилин. Всі члени організованої злочинної групи, в тому числі замовник, були затримані на місці злочину, а заручник - врятований.

Під час спецоперації співробітники карного розшуку, слідчого управління та спецпідрозділу «КОРД» затримали 4-х учасників групи, які захопили і утримували людину з метою викупу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу МВС України.

Сваволя реальна і свобода уявна: чому невдоволення місцем України в рейтингах Freedom House безпідставнеУкраїна визнана частково вільною країною за версією міжнародної організації Freedom House. Експерт Валентин Гладких прокоментував цей факт.

«Зловмисники вчинили ряд тяжких правопорушень в Донецькій області і планували злочини в інших областях України. Щоб нейтралізувати озброєне угрупування, оперативники працювали під прикриттям», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю вдень 19 січня на сторінці МВС в соцмережі Facebook.

Так, в минулому році співробітники управління карного розшуку поліції Донецької області отримали оперативну інформацію про місцевого жителя, який планує найняти людей для вчинення злочинів. Поліцейські почали збирати докази протиправної діяльності ще на стадії формування групи.

«Вчора (18 січня, - ред.), на замовлення організатора, члени угруповання викрали підприємця з Селідового. Чоловіка виманили на склади під приводом оформлення оренди, схопили і, погрожуючи зброєю, з мішком на голові вивезли до Костянтинівки. Полоненого зв'язали скотчем і тримали в промзоні, залякуючи вбивством і вимагаючи гроші. Життя людини оцінили в 20 тис. доларів», - інформують у відомстві і додають, що розробка злочинного плану і його реалізація «проходили під невидимим, але пильним контролем поліції».

Коли ж на місце прибув замовник, щоб особисто «вибивати» викуп, поліцейські оточили приміщення і пішли на штурм. У зв'язку з тим, що викрадачі були озброєні, в спецоперації по затриманню були задіяні бійці штурмового загону Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД).

«Операція тривала кілька хвилин. Всі члени організованої злочинної групи, в тому числі замовник, були затримані на місці злочину, а заручник - врятований. Чоловік не постраждав. Всі члени угруповання - жителі Донецької області. Встановлено, що вони причетні також до нападу на жителя Покровського району і нанесення йому тілесних ушкоджень», - йдеться в інформації.

Крім того, додають в МВС, відомо, що бандити планували нові злочини на території Донецької та сусідніх областей. Зараз за місцем проживання затриманих проводяться обшуки, вилучені автомобіль, на якому пересувалися зловмисники, і вогнепальну зброю, зокрема пістолет.

Підозрювані затримані. Попередньо їм інкримінується ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.15 ч.1 ст. 121 (замах на нанесення тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялося, що нацполіція викрила розтрату бюджетних коштів в сфері освіти.

Також відзначимо, що суд в Харкові залишив під арештом загарбника «Укрпошти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: