Суд обрав запобіжний захід директору «Еліта-центру»

Читать на русском
Суд заарештував на два місяці з альтернативою внесення застави директора будівельної компанії «Еліта-центр», затриманого напередодні за вимагання 50 тис. доларів.

Суд заарештував на два місяці з альтернативою внесення застави директора будівельної компанії «Еліта-центр», затриманого напередодні за вимагання 50 тис. доларів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва в Facebook, пише «Слово і Діло».

Будівельна афера в Києві: як просувається справа ВойцехівськогоЧерез будівельну аферу Анатолія Войцехівського близько 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир і коштів. Які перспективи справи скандального забудовника – розповіли експерти.

«За клопотанням Київської місцевої прокуратури N9 директору будівельної компанії« Еліта-центр», затриманому за вимагання 50 тис. доларів для інвестора, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави в сумі 1,3 млн грн», - йдеться в повідомленні.   У відомстві додали, що його спільника також взяли під варту на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі 140 тисяч гривень. Прокуратура оскаржить суму застави для другого фігуранта справи.

У четвер, 15 лютого, директор «Еліта-центру» був затриманий за місцем свого проживання, а його спільник - під будівлею Оболонського райсуду столиці відразу після отримання 50 тис. доларів у одного з власників квартири в новобудові «Еліта-центру».

Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК України. Підозрюваним готують клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній «Еліта-центр», представники якої брали у них гроші як оплату житла, що будується. Загальна сума, яку отримали шахраї від громадян, оцінюється в більш ніж 400 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: