У Раді зареєстрували законопроект про зміни до освітньої реформи

Читать на русском
Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до закону про освіту.

Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до закону про освіту.

15 лютого уряд зареєстрував законопроект №8046 (щодо внесення змін до пункту з розділу ХІІ Прикінцеві та перехідні положення» закону Про освіту щодо уточнення деяких положень).

Закон про освіту: «спекуляції та конфронтація»МЗС висловлює подяку Венеціанської Комісії за розгляд звернення України щодо Закону України Про освіту в максимально стислі терміни.

Наразі тексту документа на сайті Ради немає.

14 лютого уряд схвалив законопроект, який має на меті виконання однієї з рекомендації Венеціанської комісії – щодо продовження періоду введення мовної норми на три роки, до 2023 року.

Нагадаємо, міністр освіти та науки України Лілія Гриневич раніше заявляла, що найбільш дискусійна мовна стаття, яка викликала різку критику та протидію Угорщини, запрацює після перехідного періоду. Очікується, що він скінчиться у 2023 році.

5 вересня минулого року Рада підтримала законопроект, який запускає в Україні реформу освіти, а 25 вересня прийнятий закон підписав президент України Петро Порошенко.

Згодом Угорщина різко розкритикувала положення освітньої реформи, згідно з яким, школярі з середньої школи повинні вчитися державною мовою.

Серед іншого Угорщина вже застосувала право вето та заблокувала зустріч комісії Україна- НАТО на рівні голів Міноборони, яка мала відбутися 14 або 15 лютого.

Гриневич звинуватила очільника МЗС Угорщини Петера Сіярто в поширенні маніпулятивних заяв. Зокрема, Сіярто висунув умови для припинення блокування Будапештом співпраці між Україною і НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: