Закон про освіту: «спекуляції та конфронтація»

Читать на русском
МЗС висловлює подяку Венеціанської Комісії за розгляд звернення України щодо Закону України Про освіту в максимально стислі терміни.

Міністерство закордонних справ України висловлює подяку Венеціанській Комісії за розгляд звернення України щодо Закону України «Про освіту» в максимально стислі терміни.

Про це йдеться в заяві МЗС щодо висновків Венеціанської комісії щодо Закону України «Про освіту», передає «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, що опубліковані 11 грудня ц.р. рекомендації, що містяться в офіційному висновку, допоможуть впроваджувати Закон з їх урахуванням в інтересах української мови як державної, а також з урахуванням важливості забезпечення розвитку мов національних меншин України для самоідентифікації і в місцях компактного проживання», - йдеться в заяві.

Як відзначили в МЗС, прийняття рішення ВК дозволяє перевести питання подальшої імплементації освітньої реформи в Україні виключно в експертне русло.

«У зв'язку з цим закликаємо утриматися від подальшого вільного тлумачення згаданих рекомендацій, припинити політизацію питання нового освітнього закону, його використання для спекуляцій і конфронтації. Ми розраховуємо в цьому на конструктивний підхід з боку наших іноземних партнерів, готові надавати повну та змістовну інформацію про наступні кроки України в цьому напрямі, щоб процес освітньої реформи відбувався прозоро і не ставав предметом подальших непорозумінь», - відзначили в МЗС.

Нагадаємо, Венеціанська комісія звернула увагу на можливу дискримінацію мов, які не є офіційними в ЄС.

Також Угорщина оголосила три умови для підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: