Президент підписав закон про корпоративний договір

Читать на русском
Президент України підписав закон, який, як очікується, введе додатковий захист прав та інтересів інвесторів.

Президент Петро Порошенко в четвер, 15 лютого, підписав закон про корпоративний договір.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті українського парламенту, пише «Слово і Діло».

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів» передбачає введення нових статей, які будуть регламентувати укладання договорів акціонерами.

Документом також встановлюється, що рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є держава, що володіє акціями від 25 відсотків їх статутного капіталу, приймається відповідним суб'єктом управління державної власності.

Рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є господарське товариство, частка держави в якому становить 100 відсотків, і яке володіє 25 відсотками їхнього статутного капіталу, ухвалюється наглядовою радою такої господарської структури або вищим органом управління господарського товариства, частка держави в якому становить 100 відсотків.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, світовий досвід свідчить про широке застосування механізмів укладення корпоративних договорів як одних із найбільш ефективних засобів захисту прав та інтересів інвесторів.

Раніше Порошенко підписав указ про звільнення строковиків.

Також Порошенко підписав закон про аудиторську діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: