В ОБСЄ прокоментували розміщення техніки в житлових районах ОРДО

Читать на русском
У житлових районах ОРДО розміщується військова техніка, що призводить до жертв серед мирного населення.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан в своєму зверненні до постійної ради ОБСЄ у Відні висловив стурбованість ситуацією в ОРДО, де до сих пір розміщують військову техніку, що призводить до загибелі мирних жителів.

Про це пише прес-служба Місії в Facebook, передає Слово і Діло.

«На життєво важливих об'єктах цивільної інфраструктури, в житлових районах і на контрольних пунктах вїзду-виїзду, а також навколо них до сих пір розміщується військова техніка і жива сила», - сказав Апакан.

Він акцентував, що це неминуче призводить до жертв серед цивільного населення.

Місія ОБСЄ на Донбасі: чотири роки роботи, чи буде п'ятийМандат моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі закінчується 31 березня. І цього разу в Україні прогнозують проблеми з продовженням роботи місії.

«За цей конфлікт досі розплачується цивільне населення, яке проживає біля лінії зіткнення. Відведення важкого озброєння від населених пунктів і гарячих точок має стати першочерговим завданням», - заявив він.

Він додав, що робоча група з питань безпеки є платформою, де діалог, причетність і відповідальність є найважливішими елементами для досягнення позитивних зрушень.

Як повідомлялося, Місія ОБСЄ на Донбасі за період з 19:30 7 лютого до 19:30 год 8 лютого зафіксувала 740 вибухів.

Нагадаємо, в березні закінчується мандат місії ОБСЄ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: