Влада Китаю відреагувала на ядерну доктрину США

Читать на русском
Керівництво країни невдоволено ядерною доктриною США і висловило протест у зв'язку з заявами США щодо наявності «китайської ядерної загрози».

Влада Китаю розкритикували нову ядерну доктрину, яку прийняли в Пентагоні. Керівництво країни висловило протест у зв'язку з заявами США щодо наявності «китайської ядерної загрози».

Про це повідомляється на сайті китайського відомства, пише «Слово і Діло»

«Міноборони США опублікувало ядерну доктрину країни, в якій висунуті абсурдні припущення про плани розвитку Китаю, перебільшена загроза ядерних сил КНР, ми рішуче заперечуємо проти цього», - заявили у відомстві.

Вони підкреслили, що Китай продовжує дотримуватися принципу не застосовувати ядерну зброю першими, а також не погрожувати цю зброю країнам без ядерного потенціалу.

«Сподіваємося, що США спільно з китайською стороною зроблять крок назустріч один одному, щоб відносини збройних сил двох держав стали стабілізуючим фактором двосторонніх відносин, а також заради спільного захисту регіонального та глобального миру, стабільності і процвітання», - додали в Міноборони Китаю.

Згідно доктрини, Росія і Китай, поповнюють свої арсенали новими видами ядерних засобів, і «ведуть себе все більш агресивно».

У доктрині говориться, що стримуюча стратегія США створить непереборні труднощі для будь-якої можливої ​​російської «агресії» проти США, їх партнерів та союзників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: