У Путіна озвучили позицію щодо перенесення «Мінська»

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає маловажливим місце, де проходять переговори щодо Донбасу. Для Росії важливе дотримання Мінських домовленостей.

Місце переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, які проходять у Мінську, не має великого значення.

Про це заявив сьогодні, 19 січня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроектЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу сьогодні був ухвалений Верховною Радою. Слово і Діло розбиралося, як голосували нардепи.

За його словами, головне – це дотримання Мінських угод.

«Дійсно, в цій ситуації місце переговорів не має такого великого значення – перше. Значення має прихильність відповідних сторін ідеї безальтернативності Мінських домовленостей через брак будь-яких інших домовленостей, прихильність Нормандському формату, власне, про що сьогодні йшлося на засіданні Ради безпеки. І знову ж таки, розуміння того, що все, що відбувається на сході України, є внутрішнім конфліктом», – заявив Пєсков, наголосивши, що сторонами конфлікту в цій ситуації є Київ і невизнані республіки Донбасу.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розповів, що президент США Дональд Трамп під час зустрічі з ним заявив про доцільність перенесення з Мінська переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

При цьому в МЗС Білорусі впевнені, що від місця проведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі мало що залежить – їх можна перенести куди завгодно, якщо буде впевненість в успіху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: