У Чернівцях затримали «мінера» торгового центру

Читать на русском
У результаті проведеної спільної спецоперації поліції і СБУ вже через дві години після надходження неправдивого повідомлення правоохоронці встановили особу мінера.

У Чернівцях поліція та СБУ затримали 45-річного чоловіка, який 10 лютого по телефону повідомив про «замінування» торгового центру в місті.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Телефонні терористи: про що свідчить хвиля анонімних повідомлень про «замінування»СБУ з'ясувала, звідки надходили дзвінки про мінування будівель у Києві. З чим пов'язана хвиля телефонних мінувань об'єктів в Україні та Росії, розбирались експерти.

«Повідомлення про вибухівку було лише жартом», - пояснив правоохоронцям затриманий.

За попередніми підрахунками, «жарт» про замінування завдав півмільйона гривень збитків.

«Відразу в заклад виїхали співробітники поліції, СБУ, прокуратури і аварійні служби. Обстеживши будівлю і прилеглу територію, правоохоронці не виявили жодних сторонніх або вибухонебезпечних предметів. Для обстеження приміщення було евакуйовано близько 450 осіб персоналу і відвідувачів торгового центру», - заявили в поліції.

У результаті проведеної спільної спецоперації поліції і СБУ вже через дві години після надходження неправдивого повідомлення правоохоронці встановили особу мінера. Ним виявився 45-річний житель обласного центру.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушника помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Раніше повідомлялося, що столичного «мінера» засудили до чотирьох років в'язниці.

Нагадаємо також, в Києві поліція затримала «мінера» електрички.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: