НАБУ зробило два міжнародних запити у справі ОГХК

Читать на русском
Детективи Антикорупційного бюро відправили два запити про міжнародну правову допомогу в справі Об'єднаної гірничо-хімічної компанії.

Детективи Національного антикорупційного бюро направили два запити про міжнародну правову допомогу в Австрію та Латвію у справі нанесення збитків ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія».

Ці запити були схвалені Солом'янським районним судом міста Києва 13 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

НАБУ просило надати дозвіл на здійснення компетентними органами Австрії отримання доступу й можливості вилучення в господарському суді Відня документів компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG за 2015 і 2016 роки, яка фігурує в розслідуванні як компанія-посередник. У Бюро вважають, що ОГХК продавала зазначеному підприємству свій товар за заниженими цінами.

Також детективи просили суд надати дозвіл компетентним органам Латвії на вилучення та надання доступу до документів латвійської дочірньої компанії ПриватБанку AS Privatbank щодо руху коштів та інших документів кіпрської транспортної компанії Bolatico Limited LLP. За версією слідства, ця компанія була пов'язана з чинним керівництвом ОГХК і користуючись її послугами для транспортування товару вона могла виводити кошти.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, коли завершиться розслідування в справі ОГХК.

Раніше суд продовжив запобіжний захід підозрюваному в справі ОГХК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: