Фракція Ляшка влаштувала пікет у Польщі

Читать на русском
Фракція Радикальної партії Олега Ляшка пропустила пленарне засідання Верховної Ради, оскільки влаштувала протестну акцію біля Сейму в Польщі.

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка пропустила пленарне засідання Верховної Ради, оскільки влаштувала протестну акцію біля Сейму в Польщі.

Про це лідер РПЛ Олег Ляшко повідомив у Facebook, пише «Слово і Діло».

Президент Польщі підписав скандальний законУ вівторок, 6 лютого, президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про Інститут національної пам'яті.

«Прямо зараз наша фракція пікетує Сейм Республіки Польща у Варшаві з вимогою скасувати антиукраїнський закон і перестати на догоду Москви проводити політику ненависті до українців і підбурювання наших народів», – написав Ляшко.

Під час виступу перед польськими журналістами він зазначив, що його фракція перебуває в Польщі в повному складі. Нардепи заявили, що приїхали пікетувати Сейм, щоб привернути увагу польської влади до неприпустимості таких дій, від яких «виграє Росія». Поліцейські та охоронці просили їх спілкуватися польською мовою й спробували відвести на інший бік дороги, однак депутати виступили перед журналістами.

Водночас народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що 9 лютого, в пленарний робочий день, у залі Верховної Ради були відсутні більшість депутатів.

«Було б добре, якби оператор зараз показав порожню залу в парламенті. Сьогодні робочий день, але в сесійній залі перебувають від сили 20 депутатів », – сказав він із трибуни ВР.

За його словами, це є результатом того, що до Ради приходять займатися бізнесом, а не політикою.

Нагадаємо, сьогодні в Раді Володимир Гройсман розповів, коли погасять борги за пільгами й субсидіями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: