Порошенко відвідав Віденський бал: реакція соцмереж

Читать на русском

Петро Порошенко цими днями перебував з офіційним візитом в Австрії. На запрошення президента країни Порошенко відвідав Віденський оперний бал.
Петро і Марина Порошенко

Вчора президент України Петро Порошенко під час свого офіційного візиту до Австрії відвідав із дружиною Віденський оперний бал.

На цю протокольну подію президент Австрії має право запросити одного главу держави. Як зазначив посол Олександр Щерба, вперше в українській історії на бал був запрошений президент України.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що думають у соціальних мережах з приводу участі Порошенка в цьому заході.

Як завжди, користувачі розділилися на два табори: хтось вважає участь президента у Віденському балу важливою частиною візиту й можливістю поспілкуватися з багатьма впливовими людьми, а хтось вважав, що через нинішню ситуацію в Україні, й особливо на Донбасі, це недоречно.

«Тимошенко – на сніданок із Трампом. Порошенко – на бал до Відня. Яке насичене світське життя лідерів української держави», – написав журналіст Сергій Руденко.

«Тим часом у країні типу «війна», а Петро з дружиною поїхали на Віденський бал. Цікаво, за власний рахунок? Чи за нього знову заплатили платники податків?», – написав Юрій Лукшиц.

«Щодо нинішнього балу. Віденський оперний бал – щорічний державний захід, в якому бере участь керівництво країни. Президент Австрії має привілей запросити на цей захід главу однієї з держав як особистого гостя. Одного-єдиного керівника держави, причому на свій власний вибір! Не вражає? Не вражає, що запросили саме нашого президента? І вперше за всю історію України!», – написала Людмила Чегринцева.

«Ще одна маленька деталь: у 2012 році гостем президента Австрії на Віденському оперному балу був генеральний секретар ООН Пан Гі Мун», – зазначив посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Віденський бал – це одна з головних протокольних подій року. І вперше був запрошений президент України. Не бізнесмен Порошенко, не політик Порошенко, а президент України», – написав нардеп Леонід Ємець.

«Віденський оперний бал – це місце зустрічі впливових людей зі світу політики. Тому запрошення на бал – це не тільки честь, а й можливість для зустрічей. Часу на вальс у політиків, як правило, не залишається», – зазначив блогер Мирослав Олешко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко та голова Національної ради Австрії Вольфганг Соботка відзначили важливість санкцій щодо РФ, а також обговорили ситуацію на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: