Інфляція в Україні: які продукти подорожчали найбільше

Читать на русском
Інфляція на споживчому ринку в січні 2018 року в порівнянні з попереднім місяцем склала 1,5%.

Інфляція на споживчому ринку в січні 2018 року в порівнянні з попереднім місяцем склала 1,5%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, передає «Слово і Діло».

Податки-2018: що змінилося та як це позначиться на бізнесі й споживачахУже місяць в Україні діють зміни до Податкового кодексу. Що змінилося та що ще належить змінити в податковій системі, розбирались експерти.

Згідно з даними Держстату, в січні 2018 року в порівнянні з січнем минулого року інфляція склала 14,1%.

«Базова інфляція в січні 2018 року в порівнянні з попереднім місяцем склала 0,7%, з січнем 2017 - 9,8%», - говориться в повідомленні.

Як зазначається, на споживчому ринку в січні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 2%.

Баланс над прірвою: 5 найбільших економічних ризиків для України в 2018 роціУкраїнська економіка надто повільно виходить із кризи. Експерти називають зростання ВВП у 2-3 відсотки радше стагнацією. 2018 рік поки що не обіцяє стати проривом. Яких економічних ризиків слід очікувати в новому році, оцінював політолог Олександр Радчук.

Найбільше (на 10,8% і 7,6%) подорожчали овочі і фрукти. На 3-1,1% підвищилися ціни на яйця, молоко, сметану, хліб, рибу і продукти з риби, масло, м'ясо та м'ясопродукти. У той же час на 2,7% подешевшали гречана крупа, на 1% - цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%, в тому числі тютюнові вироби - на 1,6%, алкогольні напої - на 0,5%.

«Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій на 6%, цін на скраплений газ на 4,8%, плати за оренду житла на 0,9%», - заявили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що НБУ знову змінив облікову ставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: