ДУС так і не скоротило свої витрати, як обіцяв Порошенко

Читать на русском
Навпаки, за останні 4 роки витрати Держуправсправами істотно зросли, й незважаючи на обіцянки чиновників продати частину майна управління, жоден об'єкт не був приватизований.
24 Канал

Президент України Петро Порошенко не виконав обіцянку про те, що Державне управління справами скорочуватиме свої витрати.

Про це він сказав 20 березня 2015 року, нагадує «Слово і Діло».

«За рахунок Держупрсправами зараз фінансується війна. Тому відбувається скорочення у повній відповідності до закону. Адміністрація президента сьогодні скорочена на 40%. Тому що сьогодні, коли йде війна, ніхто нікого утримувати не буде. Комусь здається, що це порушення закону, є суд. Те, що не можна скорочувати апарат державних підприємств і управлінь, – неправда. Тому ми будемо скорочувати Адміністрацію президента, а Держуправсправами скорочуватиме свої видатки», – заявив Порошенко, а його прес-служба поширила заяву через Facebook.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

У бюджетах 2016-2018 років витрати на Державне управління справами були суттєво збільшені. Для порівняння, Державне управління справами в 2015 році отримало майже 969 млн грн, в 2016 році витрати на ДУС склали 1 млрд 390 млн грн, у 2017 році – 1 млрд 716 млн грн, у 2018 році – 2 млрд 674 млн грн.

Ще в 2014 році в. о. президента Олександр Турчинов підписав указ, яким Держуправлінню справами доручалося провести інвентаризацію й позбутися майна, що не використовується для забезпечення діяльності президента.

Тодішній керівник ДУС Сергій Березенко в 2014 році обіцяв наступного року продати за 200-250 млн санаторій на території РФ, а також продати держпідприємства ДУС, які не потрібні Адміністрації президента.

Але протягом 2015-2017 років не було продано жодного об'єкту ДУС. Про це повідомили у Фонді держмайна 18 січня 2018 року в ефірі програми «Гра слів», додавши, що навіть не мають переліку майна, яке підлягає відчуженню.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Петро Порошенко дав 265 обіцянок, з яких 108 виконав, а 75 – провалив.

Раніше ми повідомляли, скільки члени Кабміну заробили в січні.

Також «Слово і Діло» писало, яку зарплату президент України отримав за рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: