Україна має намір позичити в Китаю 7 мільярдів

Читать на русском
Україна має намір залучити рамковий кредит Китаю на 7 мільярдів доларів для реалізації інфраструктурних та інших проектів.

Україна має намір залучити рамковий кредит Китаю на 7 мільярдів доларів для реалізації інфраструктурних та інших проектів.

Про це «Українським новинам» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури, пише «Слово і Діло».

Новий транш МВФ і захід Ryanair в Україну: провалені обіцянки міністрів у 2017 роціСлово і Діло розбиралося, які обіцянки міністри не виконали минулого року. Серед розчарувань року – незрозуміла ситуація з Ryanair та неотримання траншу МВФ, обіцяного Гройсманом.

«5 грудня було засідання комісії зі співробітництва між урядами України та Китаю, де було ухвалене рішення залучити кредит на 7 мільярдів доларів», – повідомили в Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, переговори щодо залучення зазначених коштів заплановані на перший квартал 2018 року.

Серед інфраструктурних проектів, які планують профінансувати за рахунок зазначеного кредиту, –будівництво нової бетонної дороги Кременчук-Одеса-Миколаїв, проект будівництва метро до мікрорайону Троєщина (Київ), а також реконструкція злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Також у Мінінфраструктури зазначили, що за рахунок зазначеного кредиту планується профінансувати не лише інфраструктурні проекти, а й проекти в інших галузях.

Раніше повідомлялося, що в Україні збудують першу дорогу з вугільних відходів.

Нагадаємо також, мер Києва Віталій Кличко анонсував будівництво нової лікарні на Троєщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: