Кличко попередив власників занедбаних історичних будинків

Читать на русском
Занедбані через бездіяльність власників історичні будинки в Києві, ймовірно, будуть повертати в комунальну власність.

Занедбані через бездіяльність власників історичні будинки в Києві, ймовірно, будуть повертати в комунальну власність.

Як повідомляє сайт столичного голови Віталія Кличка, таке політичне рішення можуть прийняти найближчим часом, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє повернути Гостинний двір в комунальну власністьСказано 1 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Хочу попередити власників тих будівель, які знаходяться в занедбаному стані: ми будемо зараз розглядати і приймати політичне рішення Київради про повернення таких будинків у власність громади», - заявив журналістам мер.

Він зазначив, що руйнуються історичні будівлі через те, що їхні власники не вкладають кошти в реставрацію або підтримку будівель в належному стані, а то й навмисно підпалюють їх.

Кличко додав, що питання повернення будівель із приватної в комунальну власність вимагає певного часу, адже необхідно дотриматися всіх юридичних процедур.

«Ми працюємо виключно в правовому полі. І, на жаль, це вимагає трохи більше часу для того, щоб зібрати відповідні документи, звернутися до прокуратури і, відповідно, суди, які приймають рішення. Натомість політичне рішення ми будемо приймати найближчим часом на сесії Київради», - зазначив Кличко.

Він запевнив, що завдання міської влади - уберегти історичні будівлі від руйнування, щоб Київ залишався старовинним, історичним містом.

Раніше Кличко доручив призупинити роботу одного з заводів Києва.

Відзначимо також, КМДА має намір переїхати в бізнес-центр за 370 мільйонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: