КМДА має намір переїхати в бізнес-центр за 370 мільйонів

Читать на русском
Органи влади столиці можуть переїхати в бізнес-центр з двох 27-поверхових веж класу

Київська міськрада, міська держадміністрація та інші муніципальні й центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика та інших приміщень у бізнес-центр, повідомив гендиректор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Новорічні обіцянки Кличка: Шулявський шляхопровід та метро на ТроєщинуШулявський шляхопровід та метро на Троєщину: Кличко роздав новорічні обіцянки киянам. Столична влада наступного року продовжить реалізацію масштабних інфраструктурних проектів.

Представники органів влади столиці можуть переїхати в недобудований бізнес-центр з двох 27-поверхових веж класу «А" на перетині проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту.

«Переїзд дозволить консолідувати муніципалітет і звільнити центральну частину міста від бюрократів з можливим перепрофілюванням (будівлі на Хрещатику) на офіси, зокрема для стартапів, айтішників, малого і середнього бізнесу», - пояснив Містюк в інтерв'ю агентству.

Містюк стверджує, що перевезення 26 департаментів КМДА з центру міста дозволить продати, реконструювати або здати в оренду близько 160 000 кв. м муніципальної нерухомості в умовах зростаючого попиту на офісну нерухомість у центрі Києва.

«Зараз власником (недобудованого БЦ) є виходець з KDD Group, проект повністю закредитований державним Укрексімбанком ... Ми вийшли на фінальну крапку в переговорах з власником і банком за комерційними умовами по фінансуванню добудови будівлі. Нам не вистачає тільки рішення Київради, яке дозволить підписати контракт на 370 млн доларів», - зазначив Містюк.

Він додав, що отримано попередню згоду Міністерства фінансів закладати в бюджет міністерств відповідну статтю, яка дозволяє їм орендувати офіси там, де вони вважають за потрібне.

Раніше у Кличка повідомили, скільки грошей виділять на реконструкцію колекторів.

Сам же Кличко анонсував капітальний ремонт десяти парків Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: