Циклон в Україні. Рятувальники назвали небезпечні регіони

Читать на русском
Сніг та негода прогнозуються в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях.

Через вплив активного циклону в Україні протягом 8-9 лютого очікуються складні погодні умови.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій із посиланням на прогноз Укргідрометцентру, пише «Слово і Діло».

Харківський бабак передбачив погоду та життя на МарсіТимка ІІІ зробив перше у своєму житті погодне передбачення. Коли його розбудили і дістали з будиночка, бабак не побачив своєї тіні через похмуру погоду.

Зазначається, що сьогодні вдень сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу очікуються в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу.

Тим часом пориви вітру сягатимуть 7-12 м/с, а вдень на Лівобережжі окремі пориви – 15-20 м/с.

«Температура вночі 2-7° морозу, на Чернігівщині та Сумщині до 10° морозу, на заході та півдні країни близько 0°; вдень від 2° морозу до 3° тепла, в південній частині 4-9° тепла», – наголосили у відомстві.

У столиці України сьогодні буде помірний мокрий сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Протягом дня та вночі вітер посилиться до 15-20 м/с.

Завтра погода ускладниться в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях. Там будуть сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця.

Тим часом Кіровоградську, Полтавську, Дніпропетровську, Харківську області накриють сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

«Вітер південно-східний із переходом у північно-західний, 7-12, вночі на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с. Температура в західних областях уночі та вдень 0-5° морозу; на решті території від 2° морозу до 3° тепла, на півдні країни 1-6° тепла», – підсумували в ДСНС.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, коли випаде сніг.

Тим часом захворюваність на грип в Україні наблизилася до епідемічного порогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: