Епідемія грипу: у Вінниці продовжили карантин

Читать на русском
У зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в школах і позашкільних навчальних закладах Вінниці на тиждень продовжено карантин.

У зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в школах і позашкільних навчальних закладах Вінниці на тиждень продовжено карантин.

Відповідне рішення під час засідання у вівторок, 6 грудня, прийняв Вінницький виконавчий комітет, передає прес-служба Вінницької міської ради, пише «Слово і Діло».

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

«Для запобігання поширенню грипу в позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста вимушені канікули триватимуть до 12 лютого включно», - йдеться в повідомленні.

Також керівникам приватних установ і громадських організацій рекомендовано призупинити проведення заходів з масовим перебуванням дітей.

Відзначається, що на п'ятому тижні захворюваність на гострі респіраторні інфекції продовжує зростати. За медичною допомогою з приводу респіраторних захворювань звернулося 4 тис. 454 вінничанина, інтенсивний показник склав 1202,5 ​​на 100 тис. населення, що вище епідемічного порогу (1132,7) на 6,2%.

71,6% з числа хворих становлять діти до 18 років (3189), при цьому 61,4% - це діти вікової групи від 5 до 14 років.

«За цей тиждень госпіталізовано в лікувально-профілактичні установи міста 119 осіб з ознаками захворюваності на гострі респіраторні інфекції, в тому числі 83 дитини (70%)», - повідомляє Вінницька міськрада.

Раніше в Запоріжжі закрили школи на невизначений термін, а також в столиці ввели карантин в двадцяти навчальних закладах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: