Ізраїль зробив перший крок у визнанні Голодомору геноцидом

Читать на русском
Ізраїльське видання уточнює, що вже 24 країни визнали Голодомор 1932-33 років в Україні актом геноциду радянської влади.

Ізраїль готується визнати Голодомор актом геноциду проти українського народу і встановити 6 грудня офіційним днем ​​пам'яті його жертв.

Законопроект про це в середу, 7 лютого, вніс на розгляд Кнесету депутат з партії прем'єра Беньяміна Нетаньяху Акрам Хасон, передає NEWSru.co.il, пише «Слово і Діло».

Голодомор: культурна травма, пам'ятна дата та політичний інструментЗа підрахунками, в результаті Голодомору 1932-1933 років загинули 3 мільйони 943 тисячі українців. Деякі країни досі не визнають трагедію геноцидом, інші – спекулюють на цій темі. Про трагічні події міркували разом з експертами.

У пояснювальній записці до закону стверджується, що Голодомор був запроваджений «радянською владою, щоб нанести удар по українській нації та українській національній ідентичності».

В офісі Хасон додали, що ідея законопроекту виникла у нього після робочої поїздки в Україну в грудні 2017 року.

«Депутат Хасон відвідав музей Голодомору і залишився під глибоким враженням, і це спонукало його ініціювати цей закон», - розповіли в його прес-службі.

Ізраїльське видання уточнює, що вже 24 країни визнали Голодомор 1932-33 років в Україні актом геноциду радянської влади.

Раніше стала відома доля законопроекту про відповідальність за заперечення Голодомору.

Нагадаємо також, Лондон не визнав Голодомор геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: