У Мінкульті готують судові позови через каплицю УПЦ МП

Читать на русском
У міністерстві культури заявляють, що каплиця УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, є незаконною і готують судові позови.

У міністерстві культури заявляють, що каплиця УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, є незаконною і готують судові позови.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає «Слово і Діло».

«Правильна» та «неправильна» церква: як віра стає зброєю гібридної війниПолітичний експерт розповів, чому Хресна хода в Києві стала черговим засобом для мобілізації прокремлівських сил.

У міністерстві каплицю УПЦ МП визнали незаконною забудовою - малою архітектурною формою, і заявили, що вона незаконно перебуває на території Національного музею історії України.

«Єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України. Законні права НМІУ, як землекористувача, порушені протиправними діями релігійної громади УПЦ», - відзначають в Мінкульті.

У відомстві заявляють, що відповідно до п.2.1 Статуту, НМІУ є юридичною особою, а згідно п.2.6 Статуту Музей має право бути позивачем у суді.

Міністерство доручило невідкладно вжити заходів «щодо усунення перешкод для користування земельною ділянкою», «зокрема, шляхом пред'явлення відповідних судових позовів».

Мінкульт візьме участь у розгляді справи і повторно направить до правоохоронних органів звернення, спрямовані на захист пам'ятника національного значення «Місто Володимира - дитинець стародавнього Києва з фундаментом Десятинної церкви».

Нагадаємо, 3 лютого на території Національного музею історії України пройшла акція протесту. Учасники акції вимагали знести каплицю УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму силовики оточили український храм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: