Спроба підпалу монастиря УПЦ МП: двом киянам обрали запобіжний захід

Читать на русском
Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для двох киян у вигляді утримання під вартою у справі підпалу монастиря.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі по 2,2 мільйона гривень для Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, підозрюваних у спробі підпалити Десятинний монастир УПЦ Московського патріархату.

Про це на власній сторінці в Facebook написав народний депутат Ігор Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Для мене це дуже дивна поведінка судді Левицької. Бо прокуратура і поліція налаштовані не надто агресивно, просили лише домашній арешт. Тим не менш, суддя впаяла фактично тримання під вартою – бо такі суми для застави, без допомоги сторонніх, у підозрюваних навряд чи найдуться», – зазначив депутат.

За його інформацією, обидва хлопці є архітекторами. Один із них воював у лавах ЗСУ в аеророзвідці.

«За словами затриманих, вони намагалися привернути увагу до того, що територія Національного музею історії захоплена московськими церковниками. Поруч – фундамент Десятинної церкви, головного храму Київської Русі, котрий символічно хочуть застовпити за собою агенти ворожої держави», – додав Луценко.

Нагадаємо, активісти-праворадикали заблокували Києво-Печерську лавру.

Пізніше, активісти С14 повідомили, що мають намір продовжити блокаду Лаври.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: