США підозрюють Сирію в розробці хімзброї – ЗМІ

Читать на русском
Влада США припускає, що сирійський президент Башар Асад зберіг частину запасів хімічної зброї, незважаючи на російсько-американський договір.

Сирійська влада може розробляти нові види хімічної зброї, а президент США Дональд Трамп готовий застосувати військову силу, щоб запобігти новим хіматакам.

Про це в четвер, 1 лютого, повідомило агентство Reuters з посиланням на високопоставлені джерела в американській адміністрації, пише «Слово і Діло».

Військова операція в Сирії: Ердоган зробив гучну заявуТуреччина готова до військової операції в підконтрольних силам самооборони сирійських курдів (YPG) регіонах Манбідж і Афрін на північному заході Сирії.

Зокрема, влада США припускає, що сирійський президент Башар Асад зберіг частину запасів хімічної зброї, незважаючи на російсько-американський договір, за яким Дамаск повинен був знищити хімзброю до середини 2014 року.

Замість цього сили Асада продовжили розробку хімзброї. Недавні випадки його використання дозволяють припустити, що сирійський режим створює нові види хімічної зброї, походження якого буде складніше визначити.

Якщо міжнародне співтовариство не зможе натиснути на сирійського президента, то хімічна зброя може поширитися за межі Сирії.

Нагадаємо, Німеччина знищила хімзброю, вивезену з Лівії.

Також Ердоган пригрозив задушити «сили безпеки» США в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: