Військова операція в Сирії: Ердоган зробив гучну заяву

Читать на русском
Туреччина готова до військової операції в підконтрольних силам самооборони сирійських курдів (YPG) регіонах Манбідж і Афрін на північному заході Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який відкрито назвав президента Сирії Башара Асада «терористом» пригрозив почати військову операцію в Сирії протягом тижня.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на турецький телеканал NTV.

«У Манбідж, якщо не будуть виконані дані нам обіцянки з боку США про виведення курдських загонів, ми візьмемо справу в свої руки. Вони побачать, що ми зробимо через тиждень. Якщо терористи в Афрін не здадуться, ми відірвемо їм голови», - пригрозив президент Туреччини.

Турецький лідер підкреслив, що США відправили до Сирії для YPG 4900 вантажівок і близько 2000 літаків зі зброєю.

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

«Це не союзництво. Ви будете давати YPG зброю і говорити про стратегічне партнерство з нами? Цього ніхто не проковтне. США займаються самообманом, вважаючи, що співпраця з терористами не завдасть шкоди їх національним інтересам. Той, хто взяв у своє ліжко змію, зіткнеться з наслідками цього», - заявив Ердоган.

За попередніми даними, турецькі військові вже відкрили вогонь по позиціях курдів на півночі Сирії.

Як відомо, США постачає зброєю курдським загонам в Сирії, а офіційна Анкара вважає Сили самооборони сирійських курдів терористичною організацією, пов'язаною із забороненою в Туреччині Робочої партією Курдистану.

Раніше «Слово і Діло» розповіло, що за час війни населення Алеппо скоротилося на три чверті мільйона

Нагадаємо, за час конфлікту в Сирії загинули вже понад 20 тисяч жінок.

Також в ООН заявили, що війна в Сирії могла вбити півмільйона людей.

Детальніше про найвідоміші терористичні організації й те, як з ними борються в світі - в матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: