Стало відомо, коли «бурштинову справу» Розенблата-Полякова віддадуть до суду

Читать на русском
«Бурштинову справу», фігурантами якої є нардепи Борислав Розенблат та Максим Поляков, сподіваються передати до суду до кінця зими.

«Бурштинову справу», фігурантами якої є нардепи {embe та Максим Поляков]}, сподіваються передати до суду до кінця зими.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили джерела INSIDER в антикорупційних органах.

«Бурштинова справа»: ГПУ перевіряє працівників НАБУГенпрокуратура веде розслідування проти працівників НАБУв справі нардепів Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Раніше її обіцяли віддати в суд ще у жовтні.

Водночас представники інших правоохоронних органах вказують на те, що можуть бути проблеми з правовим статусом агента Катерини, яка і спровокувала депутатів на хабар.

Як відомо, після викриття агента Сергія Боярського в справі заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової генпрокурор Юрій Луценко заявив, що агенти не були належним чином оформлені і не пройшли конкурс, як того вимагає закон.

Також можуть виникнути питання щодо законності використання нею записуючих пристроїв при зустрічах з Розенблатом, стверджують співрозмовники.

Вони ж припускають, що саме це і змусило директора НАБУ іти на примирення з генпрокурором Юрієм Луценком.

Раніше НАБУ опублікувало відеорозслідування нелегальної схеми видобутку бурштину в Житомирській області. У причетності до організації схеми підозрюють нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Розенблата і Полякова 11 липня. Нардепи відкидають всі звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: