Розенблат спробував зняти арешт із рахунків у німецькому банку

Читать на русском
Позафракційний член українського парламенту Борислав Розенблат, який проходить у бурштиновій справі, не зміг зняти арешт з іноземних рахунків.
Борислав Розенблат

Підозрюваний детективами НАБУ у так званій «бурштиновій справі» позафракційний народний депутат Борислав Розенблат не зміг через суд зняти арешт із рахунків у німецькому банку.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання адвоката нардепа, пише «Слово і Діло».

У клопотанні представник Розенблата вказав, що один із зазначених банківських рахунків був відкритий ще 15 років тому, тобто до можливого скоєння нардепом злочинів, які йому інкримінуються. До того ж адвокат зазначив, що грошима на зазначеному рахунку також володіє й дружина Розенблата.

Однак, на думку суду, під час досудового розслідування встановлено, що не всі грошові кошти, неправомірно отримані Розенблатом у 2016-2017 роках, були виявлені на території України. Таким чином, є підстави вважати, що частина зазначених коштів розміщена ним в іноземних банках. Також суддя додав, що зазначені гроші на закордонних рахунках належать на праві спільної власності Розенблату та його дружині, а частка нардепа в праві власності на кошти судом не визначена й може становити від 0 до 100%.

Крім того, суддя зазначив, що статті, які інкримінують Розенблату, передбачають як один із видів покарання конфіскацію майна, а тому підлягають арешту в повному обсязі з тимчасовим позбавленням власників права на відчуження та розпорядження цим майном.

Суд ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, Розенблат попросив генерального прокурора Юрія Луценка закрити його справу.

Раніше суд наклав арешт на рахунки Розенблата в німецькому банку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: