Гриневич ліквідувала батьківські комітети в школах

Читать на русском

Міністерство освіти і науки України скасувало наказ про діяльність батьківських комітетів у загальноосвітніх навчальних закладах.

Міністерство освіти і науки України скасувало наказ про діяльність батьківських комітетів у загальноосвітніх навчальних закладах.

Про це повідомив активіст, засновник ГО «Основи свідомості» Віталій Фурманюк з посиланням на відповідь МОН, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, 21 грудня 2017 року міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ №1649 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів». У тому числі скасовується наказ МОН від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)».

«Припускаю, що багато педагогів і батьків будуть критикувати Лілію Михайлівну за це рішення, але я впевнений, що вона зробила важливий і сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав у навчальних закладах. Адже саме рішеннями батьківських комітетів адміністрації закладів виправдовують збір неврахованих готівкових коштів, наймання охорони і навіть відрахування дітей із закладів», - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Україні школи закриваються на карантин.

Нагадаємо також, Гриневич розповіла, як зміниться оснащення шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: