У САП пояснили, чому просили пом'якшити запобіжний захід фігуранту «бурштинової справи»

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі говорять, що підозрюваний у бурштиновій справі Вадим Руденко виконав усі покладені на нього зобов'язання.
Вадим Руденко

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотали про пом'якшення запобіжного заходу з домашнього арешту на особисте зобов'язання для підозрюваного в так званій «бурштиновій справі» голови «Депутатського контролю» Вадима Руденка через сумлінне виконанням ним покладених судом зобов'язань.

Таку відповідь журналісту «Слова і Діла» надали в САП на запит щодо обґрунтування таких дій правоохоронців.

«Обґрунтовуючи необхідність застосування чи продовження дії запобіжного заходу, прокурор має довести суду недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні. Зважаючи на належну процесуальну поведінку підозрюваного, виконання ним усіх обов'язків, передбачених КПК України та ухвалою, вилучення детективами всіх речей і документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, прокурором ухвалено обґрунтоване рішення про необхідність зміни запобіжного заходу на більш м'який, що тим не менш у поєднанні з покладенням на підозрюваного певних обов'язків зможе запобігти ризикам, які на цій стадії кримінального провадження зменшилися», – йдеться в коментарі.

У САП додали, що покладення обов'язку носіння електронного засобу контролю, заборона без дозволу детектива залишати межі міста Києва забезпечить ефективний контроль за поведінкою Руденка з метою запобігти спробам переховуватися від органів досудового розслідування або суду.

«Запобігання спробам незаконного впливу на свідків і підозрюваних, як і раніше, забезпечується покладеним обов'язком утримання від спілкування з ними», – пояснили в прокуратурі.

Нагадаємо, ключового підозрюваного в «бурштиновій справі», народного депутата Борислава Розенблата суд знову змусив носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: