У НБУ повідомили про збільшення дефіциту платіжного балансу

Читать на русском
Також зростання експорту підтримуватиме розвиток виробництва в окремих галузях промисловості, які в 2017 році втратили доступ до продукції підприємств із неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей.

У 2019-2020 роках дефіцит платіжного балансу України сягне 3%.

Про це 25 січня під час брифінгу повідомив виконувач обов'язків голови Національного банку Яків Смолій, передає кореспондент «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Гривню лихоманить: сезонні коливання курсу за останні 5 роківКурс долара в Україні перевищив позначку в 28 гривень. Прем'єр Гройсман назвав це сезонним явищем. Слово і Діло проаналізувало сезонні коливання української валюти за 5 років.

«Дефіцит поточного рахунку збережеться на рівні близько 3% в 2018-2020 роках», - заявив Смолій, зазначивши, що зростання імпорту буде зумовлене підвищенням внутрішнього споживчого та інвестиційного попиту.

За його словами, в 2019-2020 роках роль експорту в економічному зростанні поступово посилюватиметься завдяки сприятливим умовам торгівлі та розширенню доступу на зовнішні ринки. Також зростання експорту підтримуватиме розвиток виробництва в окремих галузях промисловості, які в 2017 році втратили доступ до продукції підприємств із неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, Національний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку до 16% річних з 14,5%.

Відзначимо також, що Нацбанк засмутив прогнозом інфляції на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: