НБУ сподівається на нові кредити від МВФ

Читать на русском
Національний банк України планує на нараді з Міністерством фінансів ініціювати підписання нової програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом.

Національний банк України планує на нараді з Міністерством фінансів ініціювати підписання нової програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом.

Про це в ході брифінгу за підсумками засідання монетарного комітету заявив в. о. голови НБУ Яків Смолій, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Форум у Давосі: чи є шанси залучити інвестиції та домовитися з МВФУ швейцарському Давосі стартує 48-й Всесвітній економічний форум, в якому візьме участь президент України. На полях форуму запланована зустріч з Крістін Лагард. Що означає участь у форумі для Києва та які шанси домовитися з керівництвом МВФ, розбирались експерти.

«Ми не починали ще переговори з МВФ (щодо нової програми співпраці – Ред.), але вже думаємо, коли це можливо. На нараді з Мінфіном ми будемо ініціювати такі переговори з Міжнародним валютним фондом», - сказав він.

Смолій зазначив, що програма співпраці з МВФ буде необхідна Україні, виходячи з того, що пікові виплати по обслуговуванню зовнішнього боргу припадають на 2019-2020 роки, а чинна програма закінчується в першому кварталі 2019 року.

Як повідомлялося, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард закликала Київ прискорити темп реформ заради економічного зростання і підвищення рівня життя.

Після зустрічі Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: